tiistai 22. toukokuuta 2012

Pigs on the Wing

Ruska on mentyään jättänyt lehtiin pääasiassa kuolleen ruskean värin. Suurin osa lehtipuista seisoo paljaana, kirpeän tuulen riepoteltavana. Tylypahkan pihalla, lammen rannalla, siellä, mihin suuri tammi jättää kesäisin varjonsa, seisoo poika, jonka hiekanvärisiä hiuksia tuuli riepottelee. Hän vetää takkiaan tiukemmin kiinni ja nostaa punakeltaraidallisen kaulahuivin nenän yli. Vielä on syksy, mutta sää lupailee talvea lähipäivinä. Taivaanranta on lohduttoman harmaa paksuista pilvimassoista.
”Remus!” Tuttu ääni saa pojan kääntämään selkänsä lammelle. Hän hymyilee kaulahuivinsa suojissa nähdessään mustahiuksisen ystävänsä viilettävän pihan poikki häntä kohti. Vaikka toinen on laittanut hiuksensa kiinni, tuuli tekee parhaansa sotkeakseen ne juoksijan kasvoille.
”What are you doing here?” Remus kysyy yhä hymyillen toisen pysähtyessä hänen viereensä hengästyneenä.
”That’s my question! It’s freezing! Now, come, let’s go inside”, pojista pidempi vastaa tasattuaan hetken hengitystään. Kuin sanojensa vakuudeksi tämä alkaa hieroa käsivarsiaan saaden pihkanväriset silmät nauramaan iloisesti, naurua, joka kaartaa suupielet ylöspäin, mutta ei aivan karkaa huulien välistä tuulen vietäväksi.
”Not yet, dear”, Remus hymähtää pehmeästi ja kääntää katseensa taivaanrantaan. Hän huomaa toisen takin olevan auki, mutta ei puutu asiaan sen enempää.
”How long -”, mustahiuksinen poika aloittaa valittavalla äänellä, mutta huulille painettu sormi hiljentää hänet miltei saman tien.
”Sirius, we don’t need to hurry.”
“Says Mr. I-need-to-use-all-of-my-freetime-to-read-for-my-O.W.L.s”, Sirius tuhahtaa ja pyöräyttää silmiään. Hän ristii kätensä rinnalleen ja seuraa Remuksen katsetta taivaanrannalle. Poika ei huomaa kaulahuivin taakse piilotettua hymyä.
”Reading can wait for a moment. Want me to warm you?” Remus kääntää lempeän hymynsä itseään aavistuksen pidempää poikaa kohti.
”Sure”, toinen vastaa ja kaappaa pojan kainaloonsa. Hän painaa päänsä hiekanvärisiin hiuksiin ja unohtaa hetkeksi sen kylmän tuulen, joka piiskaa molempien hiuksia kasvoille ja pyrkii hänen paitansa alle.
”If you didn’t care what happened to me, and I didn’t care for you”, Remus mutisee hiljaa tavoitellen sanoilleen jonkunlaista melodiaa, jota Sirius ei tunnista.
”Then what?”
”We would zig zag our way through the boredom and pain.”
Kevyet pisarat osuvat ruohikkoa peittäviin lehtiin rapisten.
”Occasionally glancing up through the rain”, Remus jatkaa yhä melodiaa hakien välittämättä alkavasta sateesta. Samassa taivas kuitenkin repeää ja massiiviset pisarat kastelevat maan loiskahdusten saattelemana.
”Come on! Let’s go!” Sirius huudahtaa ja vetää toista poikaa mukanaan kohti linnaa. Pisarat rikkovat järven pinnan tuottaen sekalaisen sinfonian.
”No, not yet. The song is still unfinished”, Remus vastaa hymyillen ja tarttuu sadetta karkuun juoksevan pojan käsistä.
”Then finish it, hurry up!”
“Wondering which of the buggers to blame”, poika jatkaa pitämättä minkään valtakunnan kiirettä. Sade iholla tuntuu virkistävältä, se tuntuu pyyhkivän viimeaikojen stressin pois. Siriuskin lopettaa vetämisen tajutessaan, että se on täysin turhaa. He kastuivat jo.
”And watching for pigs on the wing”, Remus hymisee hiljaa, hiljenee ja lähtee hymyillen kävelemään pihan halki kohti linnaa.
”That’s it?” mustahiuksinen kysyy epäuskoisena.
”Yep.”
”What the hell? What is that anyway?”
“It’s song of Pink Floyd, muggle music”, Remus selittää ja hymähtää päälle.
“Well, did this Mr. Floyd also stand in the rain mumbling this song?” Sirius kysyy ärsyyntyneen kuuloisena ja saa seuralaisensa nauramaan.
”No, I don’t think they did”, Remus vastaa hymyillen.
“They? So there is more than one whacko?” pojista pidempi kysyy parkaisten.
“Yeah, a band of whackos”, toinen vastaa nauraen ja työntää mustahiuksisen pojan Tylypahkan suurista ovista sisään, suojaan tuulelta ja sateelta.

*

A/N: Käytetyt laulunsanat Pink Floydin kappaleesta Pigs on the Wing

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti